Vi bistår i innovasjonsprosjekter
Vi har gode verktøy for å raskt få en oversikt over hva som er det egentlige problemet eller muligheten du vil utforske, sikre framdrift og effektivitet i innovasjonsprosjektet, og skape reell verdi gjennom å sikre at løsningen blir brukt av flest mulig.
Noen gode erfaringer
OBOS
OBOS utlyste høsten 2019 en idekonkurranse der de inviterte tverrfaglige team til å konseptualisere fremtidens Living lab – et laboratorium for å utforske fremtidens boformer. Tinkr hadde gleden av å delta i et team med Rambøll, LPO Arkitekter, Byantropologene, Inventas og Metropolis. Vi utviklet sammen prosjektet Bokuben, og fokuset var bærekraft, sosialt mangfold og fleksibilitet i fremtidens boformer. Tinkr hadde først og fremst en rolle i å bidra med sin innovasjons- og samskapingskompetanse med fokus på strategi, innovasjon og systemer og strukturer for samarbeidet. Les mer om prosjektet og fremdriften her: https://nye.obos.no/samfunnsansvar/obos- innovasjon/obos-living-lab/
Prosjekt
Sammen med Øvre Eiker, KS, Asker kommune og Troms og Finnmark Fylkeskommune (TFFK) har vi igangsatt et prosjekt med mål om å få strukturer og digitale moduler for effektivt innovasjonsarbeid i norske kommuner. Tinkr bidrar med et rammeverk for innovasjonsprosjekter som vi har utviklet i nært samarbeid med TFFK hvor vi har tatt utgangspunkt i prosjektveiviseren og forenklet og effektivisert prosessen så mye som mulig slik at det er lett å få de ansatte med inn i innovasjonsprosjektene og sikrer god framdrift samtidig som vi sikrer effektiv administrasjon av arbeidet.
Serit ElTele
Tinkr har bistått Serit Eltele i små og store innovasjons- og produktutviklingsprosjekter de siste årene. Vi har tatt ulike roller, men har ofte ledet innovasjonsprosesser i tidligfase. En typisk prosess er Serit Eltele har mange lovende og gode produktideer, men trenger mer informasjon for å ta gode valg på hvilke de skal satse på. Her har Tinkr bidratt inn med å utvikle konkurrentoversikter og markedsanalyser, utviklet kundereiser, hentet brukerinnsikt og ikke minst hatt nær dialog med potensielle kunder av produktene og tjenestene.
Sluttresultatet har ofte vært konseptskisser eller prototyper som igjen legger føringer for nye forretningsplaner eller utviklingsprosjekter for eksempel i samarbeid med kunder. Et lærerikt og spennende samarbeid som vi gleder oss til å fortsette med!
OBOS
Famtidens boformer
Prosjekt
Digitale innovasjonsmoduler
Serit ElTele
Produktutvikling digitale produkter
Prosessledelse
Gode prosesser er målrettede og effektive, har god energi, sikrer aktiv deltakelse og gir konkrete resultater. Da må vi bruke de verktøyene som passer til oppgaven. Vi leder både små og store prosesser, både fysisk og digitalt.
Noen gode erfaringer
UN Global Compact
UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. De har startet en satsing på bærekraftig næringsliv i arktis hvor målet er å utvikle nye løsninger som på en effektiv måte bidrar til å løse noen av bærekraftsutfordringene for næringslivet i nord. Tinkr er leid inn som prosessleder og vi har ansvar for lede bedriftene gjennom en innovasjonsprosess. I prosessen definerer og velger vi hvilke problemer vi skal løse, utvikler ideer til løsninger, velge hvilke løsninger vi vil utvikle og bidra til at løsningene blir tatt i bruk av flest mulig så det skaper størst mulig verdi.
Propellfabrikken
Når VINN-Narvik etablerte et ledelsesutviklingsprogram for unge i Nord-Norge med mål å sikre at unge får større innflytelse over samfunnsutviklingen ønsket de å inkludere praktisk inføring i kreativitet og innovasjon. Og det spurte de om vi kunne bidra med. Vi utviklet en en-dagsprosess hvor vi tar deltakerne fra utfordring til forslag på løsning. På denne måten får de prøve seg som innovatører som skal løse viktige utfordringer i samfunnet rundt dem. Ikke bare har de kommet fram til gode ideer som flere av de lokale oppdragsgiverne har tatt videre, de fikk også en verktøykasse med metodikk og verktøy som de kan bruke i sitt arbeid og som samfunnsendrere – eller propeller som de kaller det.
Victoria University
Victoria University i Kampala, Uganda, har de siste årene hatt fokus på kreativitet og innovasjon for å sikre at studentenes kompetanse matcher arbeidsmarkedets behov. De ville utforske muligheten for en innovasjonshub hvor studentene kan løse utfordringer hos relevante partnere og samfunnsaktører. Tinkr ledet en prosess hvor vi sammen med ledelsen, ansatte og studenter utforsket koblingen mellom studier og arbeidsliv, og potensialet i innovasjonshuben. Prosessen var delt i tre hvor vi først hadde en workshop med ledelsen om mål, motivasjon og rammer. Så en heldagsprosess med fokus på utvikling av løsningsforslag til slutt en prosess med de ansatte med fokus på løsningsutvikling, organisasjonsperspektiv og roller.
UN Global Compact
Bærekraftig næringsliv
Propellfabrikken
Victoria University
innovasjonshub